Koneiden ja laitteiden käyttöaikaseurantapalvelu

Teollisuus 4.0 - Askel kerrallaan HitScan palvelun avulla

Visuaalinen palvelu organisaation kehittämiseen.

Teollisuuden digitalisaation tilanne 2020

Teollisuuden digitalisaation tilanne 2020

Yritysmaailmassa edelleen käytetään eri ohjelmia tilaus / toimitusprosessien hallintaan. Verkostoitunut yritystoiminta asettaa yrityksen toimihenkilöille haasteita seurata logistiikkaa. Osa tuotannosta tehdään itse ja se vaatii oman virtauksen ja tehokkuuden seurannan, mutta osa tulee alihankkijoilta ja toimittajilta.

Monesti on vaikea hahmottaa kokonaisuutta projektien etenemisessä ja kannattavuudessa. Jälkilaskenta kyllä osittain näyttää kannattiko projekti vai ei, jos vain kuluihin kirjautuu kaikki kuluerät. Tämä on kuitenkin historiaa, eikä sille enää voi tehdä mitään.

Reaaliaikaisuus on se asia mihin 2020 luvulla teollisuus 4 digitalisaatiolla pitäisi päästä. Tekniikat ja pilvet ovat olemassa, mutta tarvitaan kokonaisymmärrys teollisuuden tilaus / toimitusprojekteista. Tämän ymmärtävät vain sellaiset ihmiset, jotka ovat olleet oikeasti tekemisissä ja vastanneet tuotannon läpimenosta, sekä kannattavuudesta.

Yritysten on vaikea hahmottaa kokonaisuutta digitalisaation kehityksestä, koska se on edelleenkin hyvin hajanaista. Puhutaan Sapista, erpistä, crm:stä, taloushallintaohjelmista, tuotannonohjausohjelmista, exelistä ja monista muista hajanaisista järjestelmistä.

Yritykset eivät myöskään kaikki tiedä ”hankkeista” tai ne saattaa vaikuttaa hyvinkin tehottomilta, mutta oikein suunniteltuna ja aikataulutettuna voivat olla erittäin tehokkaita. Näiden etuna on, että asiat etenee ja kustannuksiin voi saada 50 % tukea.

Myös erilaiset rahoitusmahdollisuudet ovat tulleet käyttökelpoisiksi myös digitalisaatiohankkeissa.

Tehotecin omistajilla ja yhteistyökumppaneilla on tämän tyyppistä osaamista. Usein yhteistyömme alkaa digitaalisesta koneiden ja laitteiden käyttöaikaseurannan HitScanin asentamisesta, joka onkin erittäin tärkeä asia tuotannon kehittämisen, investointien, rekrytointien ja virtauksen näkökulmasta. Visuaalinen käyttöliittymä herättää siemenen aloittaa digitalisaation kehittäminen myös muussa tilaus / toimitusprosessin vaiheessa.

Nyt tarvitaan uskallusta lähteä kehittämään tuotantoja ja hyödyntämään Eu:ssa neuvoteltuja kehittämispaketteja yritysten kilpailukyvyn parantamiseen.

Lisätietoja

Tehotec Oy
Juha Lemponen
050 446 0030

Lassilantie 12
62100 Lapua

Toimisto avoinna
Ma-pe 8.00-16.00
www.tehotec.fi
etunimi.sukunimi@tehotec.fi