Koneiden ja laitteiden käyttöaikaseurantapalvelu

Teollisuus 4.0 - Askel kerrallaan HitScan palvelun avulla

Visuaalinen palvelu tuotannon kehittämiseen.

HitScan palvelun hyödyt ja ominaisuudet

Koneiden ja laitteiden käyttöaikaseuranta

HitScan-koneseurantapalvelu toimii itsenäisesti pilvipalveluna. HitScan ei käytä asiakkaan yhteyksiä tai järjestelmiä. Palvelun käyttöliittymänä toimii webselain, joka voi olla esimerkiksi tietokone, tabletti tai puhelin.

HitScan koneiden ja laitteiden käyttöasteen visuaalinen seurantapalvelu on informatiivinen tuotannon tehostaja. Se raportoi koneen käyttötunnit, käyttöjaksot, vikatilat ja mm. huoltoon käytetyn ajan. 

Koneseurantapalvelulla henkilöstö näkee työn tulokset reaaliaikaisesti. Henkilöstön nähdessä konkreettisesti työnsä tehokkuuden, on luonnollista, että omaan tekemiseen kiinnitetään erityistä huomiota ja toiminatatapoja kehitetään tehokkaampaan suuntaan.

Palvelun päänäkymästä pystytään seuraamaan koneryhmien kokonaiskäyttöastetta ylätasolla. Koneryhmää klikkaamalla avautuu koneryhmän sisällä olevat koneet ja niiden käyttöasteet eriteltynä.

Käyttö

Käyttö on yksinkertaista. Palveluun luodaan yrityksen rakenne; paikkakunnat, hallit/­tehtaat, alueet sekä itse koneryhmät ja koneet.

HitScan-koneseuranta toimii pilvipalveluna, eli tiedot ovat saatavilla millä tahansa laitteella, myös mobiilisti. Suoraan palvelun käyttöliittymästä on saatavilla kattavat raportit käyttötiedoista. Palvelun tiedot voidaan siirtää myös muihin järjestelmiin esim. CSV-tiedostoilla.

HitScan palvelu toimii myös Suomen ulkopuolella. 

Tiedonsiirto

Asiakkaan toimipisteessä HitScan tiedonsiirtolaitteisto rakentaa itsenäisesti laitteiden välille turvallisen tiedonsiirtoverkon. Kerätty tieto väli­tetään HitScan palveluun tietotuvallisesti mobiiliverkon välityksellä.

Raporttinäkymät

HitScan-koneseurannan perusraporteista pystytte seuraamaan tuotannon tehokkuutta tunneittain, päivittäin, kuukausittain ja vuosittain. Raportteja voidaan tarkastella koneryhmäkohtaisesti sekä konekohtaisesti.

Yrityksen toimintoja kehitettäessä raportit kertovat reaaliaikaisesti yrityksen kehitystoimenpiteiden vaikutukset sekä mahdolliset kehitystarpeet tuotannossa.

Raporttinäkymän data on vietävissä CSV tiedostona Exceliin tms, jossa tietoja on mahdollista käsitellä tuotannon kehityskeskusteluissa päätöksenteon tukena.

Järjestelmän ja sensorien asennus

Käyttöaikaseurannan asennus on nopeaa. Asennukseen ei tarvita erillisiä johtoja, järjestelmä on täysin langaton.

Sensorit kiinnitetään koneeseen esimerkiksi sensorissa olevalla tarralla. Sensorit tunnistavat erilaisia signaaleja, kuten tärinää ja kiihtyvyyttä, lämpöä, magneettikenttää ja valoa.

Konekohtaisesti laitteen asennukseen kuluu aikaa vain 5-15 minuuttia, jonka jälkeen kone on välittömästi tuotannon käytettävissä normaaliin tapaan. Sensori alkaa välittömästi kerätä tietoa koneen käytöstä.

Lataa ilmainen opas tuotantoyrityksen kehittämiseen

Lähetämme oppaan sähköpostiisi. 

Tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteen

Teollisuustie 5
62100 Lapua

Toimisto avoinna
Ma-pe 8.00-16.00
www.tehotec.fi
etunimi.sukunimi@tehotec.fi

Juha Lemponen
juha.lemponen(at)tehotec.fi
Puh. +358 50 446 0030

Jaakko Yli-Luukko
jaakko.yli-luukko(at)tehotec.fi
Puh. +358 44 080 9876